Gratis blixt

Här kommer ett litet tips på något som har hjälpt mig många gånger, jag gör min egna lilla "studioblixt". Detta har gjort att jag kunnat fota många gånger när det är annars är för mörkt.
 
Jag tar helt enkelt hjälp av min sänglampa och sätter på ett papper som på bilden. Superenkelt och framförallt BILLIGT! Jag brukar leka med lite olika papper för att få olika effekter, olika tjocklekar och färger för att få olika ljus. Bilderna till höger har jag tagit på detta sätt och är helt oredigerade för att man ska se hur det blir.  
 
Ett annat tips, inte fullt lika bra enligt min mening men det fungerar, är att hålla ett papper framför den inbyggda blixten för att slippa den där hemska blixten om man verkligen måste använda sig av den, annars hatar jag att använda mig av den inbyggda blixten till vanliga bilder, det negativa är att man inte har båda händerna på kameran så bilderna blir lätt suddiga, om man inte gör någon superkonstruktion och tejpar fast pappret förstås, haha. 
 
Så testa detta nästa gång du inte får till ljuset eller bara vill ha en jämnare bild utan skarpa skuggor, jag tycker det fungerar superbra för att vara så enkelt! 
Allmänt, Tips | |
Upp