Nikon vs Canon

Jag var ju stensäker på att jag skulle köpa mig en Canon för två månader sedan mest pga den modellen jag hade råd med har inbyggt wifi-tjoffs, vilket verkar assmidigt, men vet nu att det går att köpa till till Nikon också för inte en sån stor peng!
Annars hade jag egentligen ingen som helst anledning till att köpa en Canon, jag har redan en Nikon, jag vet hur den fungerar, har ett Nikon-objektiv och har alltid tyckt att Nikons kameror känts lite robustare än Canons vilket jag gillar hos en kamera. Ja när det gäller fullformatare så tycker jag att båda märkena känns "robusta" men jag är ju inte riktigt där än (varken kunskapsmässigt eller ekonomiskt).
 
Så under dessa månader så har jag velat värre än jag gör när jag ska köpa glass.
Efter en massa research hit och dit så hittade jag tillslut en sida där de skrev att just de två modellerna jag jämförde så var Nikons bättre för stillbild och Canon bättre för film, och eftersom att jag inte riktigt har fattat det där med film än så kändes det som att Nikon blev det självklara valet (tillslut), den här gången i alla fall.
 
Så en NIKON D7100 och ett fast 50mm objektiv (sa 30 till en kunnig person av ren totalförvirring idag haha) är nu mitt! Jag fick hem den igår och jag har inte släppt den ur sikte sen dess (okej jag blundade några timmar i natt men då såg jag ju ändå ingenting). Den är verkligen min bäbis, och det är verkligen en sån uppgradering! Bilder på mina gardiner blir till och med snygga! Så igår hade jag kameran med mig överallt, till kompisar, på middag och på spökvandring (som jag visar senare). Fotopeppen är verkligen tillbaka! Vilket är riktigt passande lagom till skolan börjar och jag ska utomlands. 
 
Så nu blir det lite nystartsaktigt här, men vill bara nämna att kameran är ju trots allt en ny kamera så Im still learning, så även om jag känner mig som ett proffs så är jag ju mer nybörjare än jag vart tidigare under den här bloggen, med de sagt så åker jag och tränar! 
 
Första selfien i ett skyltfönster.
 
Allmänt | |
Upp