Graffiti

Jag tycker i vanliga fall inte om graffiti så jätte mycket, men självklart så finns det undantag, och när vi var i Sala och jag fick gå runt för mig själv så kunde jag hitta en viss charm i det mesta. Hela stället var så häftig och jag fick någon typ av kick av att klättra upp på byggnaden, så jag hoppas att det blir fler sådana äventyr i framtiden! 
 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Hej Eila!
Jag ska välja gymnasium nu till hösten och funderar på Lugnet estestik och media. Har hört rykten om att många lektioner av dom estetiska ämnena blir inställda och att lärarna inte är där. Är det så? Undrar också vad ni gör på lektionerna, var en dag på skolan men fick ingen riktig bild av vad det är ni faktiskt gör.
Mvh

Svar: Hejsan! Ja, alltså just nu så vet jag inte om jag skulle rekommendera min linje och skola eller inte, eftersom att allt är rätt så ostabilt. Just våran klass har inte blivit jätte drabbade av inställda lektioner då våran mentor hoppat in för två av de andra lärare vi skulle haft som blev sjukskrivna, så det löste sig snabbt. Men som jag förstår så har andra klasser det rätt jobbigt.
Sedan så är ju allt ganska nytt, för både lärare och elever, så allt känns en aningen förvirrat. Förhoppningsvis så har det löst sig till hösten när du börjar!

Till vad vi håller på med så är det rätt varierande, jag har ju bara gått en termin, så vi har inte hunnit göra allt vad Estetik och Media inriktningen innebär, men vi har just nu tre kurser som innefattar de estetiska, Medieproduktion (som jag tycker bäst om), Digitalt Skapande och så får vi prova på Bild i kursen Estetisk Kommunikation.

I Medieproduktionen har vi först fått lära oss Photoshop och hur man hanterar en kamera på en basic nivå, sedan har vi även spelat in en podcast som vi ska börja klippa nu vilket är sjukt kul! Idag har vi faktiskt även startat upp ett nytt projekt där vi ska göra en konstfilm som ska vara en del i veckan Vart Femte Barn (v.7 googla om du vill ha mer info). Jag har inte så mycket mer att säga om just denna uppgift då vi precis fått infon om det.

Digitalt skapande är rätt likt Medieproduktion, fast vi jobbar mer digitalt liksom. Vi har lekt i photoshop, och gjort en liten film (presentation av oss själva med hjälp av Vine), och ska nu göra en stillbildsfilm där vi ska presentera något / någon, informera om något eller dyl. med hjälp av Movie Maker.

Det vi gör på bildlektionerna känns inte lika seriöst, jag tror att det är eftersom att det inte tillhör våran inriktning riktigt, men där får vi olika uppgifter likt bilden man har i högstadiet fast friare och roligare!

Än så länga handlar det mest om att lära oss olika program och så då alla ligger på olika nivå.

Något alla dessa kurser har gemensamt är att det underlättar något otroligt om du är kreativ och har mycket idéer (vilket du säkert är om du är intresserad av det estetiska), för jag har tvivlat lite i mellan åt när allt är så fritt och man måste komma på så mycket själv i uppgifterna.

Utöver detta så har jag två fantastiska lärare som har tagit med oss på en utflykt till Sala där vi bröt oss in i ett gammalt kalkbruk för att fota och filma och fick även åka till Avesta och gå på Avesta Art som jag skrivit lite om tidigare. Det är inte bara vi som fått åka på utflykt, tex vet jag att tvåorna var till Säters gamla mentalsjukhus förra året så antagligen får du också göra det om du väljer Media. Dessutom kommer det att bli fler, det är jag säker på då alla verkade tycka om det!

Oj vad mycket text det blev nu, haha! Men det finns så mycket att säga om Lugnet och min linje! Kanske ska göra ett inlägg om det trots att jag försöker hålla en fotoblogg? Jag hoppas du orkade läsa hela och att du kanske blev lite klokare? Annars är det bara att fråga igen!!

Kram Eila!

Upp