Lugnet

Jag fick en kommentar om hur det är på Lugnetgymnasiet, och Estet Media. Sveret blev liite för långt, men ändå fick jag inte med allt jag ville ha sagt, så jag tänkte att jag kunde göra ett inlägg om det. 
 
Ja, jag går då Estetik och Media på Lugnetgymnasiet. Som många säkert läst om i tidningen eller hört om på annat håll, så förekommer trakasserier mot just Esteterna på min skola. Helt ärligt tycker jag att det är pinsamt, och så barnsligt. (Men då ska jag kanske tillägga att jag inte blivit utsatt själv.) Visst, vi kanske kommer till Lugnetgymnasiet och förändrar saker och är oss själva. Men tänk då på att det är en tvångsförflyttning som faktiskt har skett, det är inte vi som valt att flytta till Lugnet, utan det är komunen som vill spara pengar. Därav tycker jag att det är pinsamt att det ska gå ut över oss, för att vi är oss själva.
 
Med flytten kom även annat kaos. Det blev mycket som inte stämde, schemakrockar, försening av datorer, brist på salar och dylikt. Två lärare för min klass har blivit sjukskrivna så det blev några få håltimmar, men tack vare våran underbara klassföreståndare Glen (som egentligen inte ens är utbildad lärare) så löste det sig snabbt för oss. Men som jag har förstått det så har inte alla fått den lyckan. Mina två lärare som blivit sjukskrivna är inte de enda som försvunnit, och det är riktigt synd då många har fått massor av förlorade lektionstillfällen. Vissa kanske tänker "åh va skönt med hål!" Men när du haft 5 håltimmar i veckan är det inte så jävla roligt längre.
Det springer även runt byggarbetare och det har de gjort hela hösten nu, det gör också sitt, min skola är som en liten byggarbetsplats. Men jag tror att saker och ting har börjat lösa sig nu, annars hoppas jag verkligen att det gör det till nästa termin!
 
Men annars tycker jag att vi har haft tur, vi har fått väldigt många riktigt bra lärare och min klass har börjat prata mer vilket gör att det blivit mycket roligare (innan höstlovet började jag fundera på att börja på NTI, tur att jag inte gjorde det säger jag nu)! Vi gör mycket roligt och jag som knappt märkt av "bråket" mellan Bygg/El och Estet tycker att det börjar bli en bra stämning på Lugnet. 
 
Enligt mig är Lugnet bra, och om någon som läser detta funderar på att välj någon Estet inriktning så tycker jag inte att man ska tveka, visst, allt är inte felfrit, men å andra sidan, är någon skola / linje det? Det negativa måste lösa sig till nästa år, och vi jobbar alla på att bygga upp en bra stämning på skolan. Om det finns intresse av att veta mer om just Media så kommentera så kan jag skriva om det senare!
HEJ! 
Allmänt | |
Upp