Gratis blixt

Här kommer ett litet tips på något som har hjälpt mig många gånger, jag gör min egna lilla "studioblixt". Detta har gjort att jag kunnat fota många gånger när det är annars är för mörkt.
 
Jag tar helt enkelt hjälp av min sänglampa och sätter på ett papper som på bilden. Superenkelt och framförallt BILLIGT! Jag brukar leka med lite olika papper för att få olika effekter, olika tjocklekar och färger för att få olika ljus. Bilderna till höger har jag tagit på detta sätt och är helt oredigerade för att man ska se hur det blir.  
 
Ett annat tips, inte fullt lika bra enligt min mening men det fungerar, är att hålla ett papper framför den inbyggda blixten för att slippa den där hemska blixten om man verkligen måste använda sig av den, annars hatar jag att använda mig av den inbyggda blixten till vanliga bilder, det negativa är att man inte har båda händerna på kameran så bilderna blir lätt suddiga, om man inte gör någon superkonstruktion och tejpar fast pappret förstås, haha. 
 
Så testa detta nästa gång du inte får till ljuset eller bara vill ha en jämnare bild utan skarpa skuggor, jag tycker det fungerar superbra för att vara så enkelt! 
Allmänt, Tips | | Kommentera |

Earth Hour

Ikväll har det ju vart Earth Hour, vilket ca hela min gata missat, men inte jag! Jag myste till det på mitt rum och läste lite (fotade innan, inget fusk här inte).
 
Earth Hour går ut på att miljoner människor världen över släcker alla lampor och stänger av elektroniska apparater i en timme som en politisk handling för att skicka signaler till makthavarna att ta klimatförändringarna på allvar. 
 
Jag ser mest på det som en mysig grej eftersom jag inte är så insatt politiskt men tänker också att jag gör något bra för klimatet.
 
Har ett litet tips för amatörfotografer som mig som jag tänkte dela med mig av imorgon! 
Allmänt | | Kommentera |

Esteter och långa slutartider

 
 
 
Igårkväll hölls en fest för endast estetettor i Vika. Det var trevligt och jag hade kameran med!
 

För första gången har jag fotat i denna typ av mörker och använt mig utav blixt. Måste säga att jag är rätt nöjd ändå, även om redigeringen är lite slarvig, hehe.
 
Har så mycket att lära när det gäller all typ av foto men nu har jag hittat något som jag tycker är kul att leka med igen efter att ha haft 0 lust att fota ett tag; slutartider! Det finns så mycket roliga grejer man kan göra med längre slutartid och jag hittar hela tiden nya sätt att prova det på. Det kommer nog komma en hel del grejer med längre slutartider fram över! (kan man skriva slutartid lite fler gånger i en mening? ja antagligen men denna tar nog priset för mig hittills.)
Allmänt | | Kommentera |
Upp